Снимка: БГНЕС

Днес облачността ще остане разкъсана, на много места до слънчево време. Повече облачност ще има над крайните южни райони, но само на отделни места там следобед ще превали дъжд. Ще духа слаб, в източната половина на страната и северно от планините умерен вятър от юг-югозапад.

Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 15° и 20°, в София - около 16°, показва справка в сайта на НИМХ.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, над южните райони - предимно значителна и след обяд на изолирани места там ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 8°, на 2000 m - около 1°.

 Над Черноморието облачността ще бъде разкъсана, до предимно слънчево. Повече облачност ще има над крайните южни райони и там ще превали дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 18 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 55 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 4 мин. и изгрява в 17 ч. и 3 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase