Снимка БГНЕС

Парамедикът Борислав Караниколов сам изроди бебе в линейка в центъра на Бургас. Случаят е от вчера, съобщиха от Съюза на парамедиците в България, предаде БНР.

Филиалът за спешна медицинска помощ в Община Средец, където той е на смяна, получава обаждане за започнало раждане от село Орлинци. „Жената ни чакаше в центъра на селото. Качихме я, имаше контракции. Докато пътувахме, контракциите станаха на 2-3 минути и бебето се роди две минути преди да стигнем болницата“, разказа Борислав Караниколов.

Това се случва на кръстовище „Трапезица“, което се намира на метри от Университетската болница в Бургас, докато линейката лети с включени сирени към болницата.

"Не беше много удобно, трябваше да се подпра на стената, за да асистирам на майката. Детето изплака почти веднага. Тези няколко минути ми се сториха много дълги", споделя парамедикът. Но си спомня ученото в университета и без колебание го прилага.

Бебето е момиче, а майката му е дала име като своето. В момента и двете се намират в УМБАЛ Бургас и състоянието им е добро.

Борислав Караниколов е придобил професията си в бургаския Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Работи като парамедик на линейка от година и половина. През курортния сезон помага в лекарски кабинет, оказва спешна помощ и на футболни мачове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase