Снимка: БГНЕС

Очаква се задържане и на други лица, участвали в престъпната група за трафик на мигранти. Към момента в рамките на операцията в Бургаско са задържани десет души. Предстои да бъдат повдигнати обвинения, обяви на брифинг в Бургас министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Той уточни, че през последните няколко месеца организираната престъпна група е била изключително активна. Действала е на територията на цялата страна, предимно в Бургаски регион. В операцията участват служители на Главна дирекция "Гранична полиция" и Държавна агенция "Национална сигурност".

Различни са маршрутите, през които мигрантите са били прекарвани в Бургаска област. Събрали сме достатъчно данни кой каква роля има в тази група - ръководител, помощници, логистици, уточни Стоянов.

Вътрешният министър заяви, че групата е следена в продължение на месеци и е документирана престъпната ѝ дейност.

По думите му сред задържаните е и лидерът на групата за трафик на нелегални мигранти. Предстоят още арести. Задържаните до момента са криминално проявени лица. Към момента няма информация да има замесени служители от която и да е структура на Министерството на вътрешните работи, каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase