Снимка БГНЕС
fallback

Повдигат две обвинения срещу психично болния мъж, който в Дупница открадна кола с двете деца на собственичката в нея, съобщи БНР. Едното обвинение е за отвличане, като санкцията е до 15 години затвор, другото - за кражба на автомобил.

Случаят е от понеделник на обед, когато в центъра на Дупница 39-годишен мъж подкара кола с работещ двигател и незаключена, а на задната ѝ седалка се оказали две деца - на една и на четири години. Майката през това време била в аптека наблизо, за да купи лекарства.

Децата бяха намерени невредими до параклиса "Св. Спас" извън града. Мъжът беше задържан в рамките на 15 минути. Той е посочил къде е оставил децата. Коментира се, че той е подкарал колата, без да е предполагал, че на задната седалка са двете деца. Като разбрал, ги оставил до параклиса.

Изготвя се експертиза за психичното състояние на мъжа, той е освидетелстван с психично заболяване, каза за БНР говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Марияна Сиракова.  

Психично болният мъж през 2010 г. откраднал патрулен автомобил и катастрофирал с него на главния път Е-79, като се ударил  в мантинела край с. Джерман, колата била потрошена напълно.

До края на седмицата се очаква да приключи предварителното разследване по случая. След това ще се прецени дали и на майката не следва да бъде наложена някаква санкция, акт - за това, че е оставила автомобила незаключен и с работещ двигател с двете деца вътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Р. Монтескьо

преди 2 месеца

Ако лудият знае много добре какво прави, никак не е луд. Така че в случая трябва да се докаже умисъл и осъзнатост. Едно е да е освидетелстван като опасен психопат, друго е да има психиатрична диагноза. Границата е тънка и всъщност много хора с особения ,,комплекс за власт" (има и други названия) успяват да се впишат в различни властови структури: от полицията до голямата политика. ,,Лудите, които ни управляват"...

18

Р. Монтескьо

преди 2 месеца

Лудите у нас са с привилегии. Има и други хора с привилегии. Всички революции са започвали с искането за изравняване на права и премахване на привилегии. Всички революции са завършвали с още по-несправедливо разпределение на права и привилегии. Понеже общественото мнение в демокрациите е много чувствително по този вечен проблем на йерархичните общества, привилегированата прослойка се опитва да отклони погледите от себе си. Сега лудият ще играе тази роля...

17

Анонимен

преди 2 месеца

Всъщност това е мое мнение, искам да кажа,че отговорност не носи психично болния. Като се замислих отговорност май никой не носи за такива хора, настойникът му, който го запрещава, не може да му се търси съдебна отговорност, защото той се грижи за психчно болния,а не му е охранител или нещо подобно. Така че отговорност май никой не носи. Хубавото е,че човекът не е наранил никой.

fallback