Снимка: БГНЕС

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов комисар Антон Иванов е временно преназначен на длъжността началник отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на институцията.

Комисар Иванов е роден на 17 август 1977 г. Завършил е във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, специалност „Философия“ и магистърска програма по специалност „Публична администрация“. Работи в системата на МВР от 2005 година.

Последователно е бил на различни длъжности в Първо Районно управление в Стара Загора - от 2005 г. до 2010 г. е бил полицейски инспектор, от 2010 г. до 2023 г. е бил началник на група „Териториална полиция“ към сектор "Охранителна полиция“. От месец ноември 2023 г. до февруари т.г. е заемал поста началник група „Териториална полиция и контрол на общоопасните средства“ в ОДМВР-Стара Загора.

Награждаван е многократно за постигнати високи резултати.

Промяната се наложи след като двама висши служители от ОДМВР в Стара Загора бяха освободени от длъжност след инцидента, при който 58-годишен мъж загина след полицейска гонка в областния град. Заради случая двама служители на старозагорската полиция бяха уволнени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase