Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Двадесет нови мобилни камери за скорост ще бъдат разпределени в 19 областни дирекции на МВР. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов представи устройствата на церемония в Главна дирекция „Национална полиция“.

Камерите са с изключително висока резолюция и разделителна способност, както и с вграден изкуствен интелект, каза Стоянов. Той обясни, че това ще даде възможност да се засича скоростта едновременно на няколко автомобила, включително и в различните посоки на движение.

Работим по четири обществени поръчки за доставка на още около 280 мобилни и стационарни камери за скорост, добави вътрешният министър. Всяко констатирано нарушение незабавно ще бъде препращано чрез защитен канал към единния център за обработка на нарушенията.

„Това е поредната стъпка, която прави МВР към победа в битката с пътния травматизъм“, каза министър Калин Стоянов, цитиран от БТА.

По отношение събираемостта на глобите вътрешният министър съобщи, че последните два-три месеца има повишаване на събираемостта с повече от 50 % в сравнение със същия период за миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар