Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Във войсковия район Кабиле ще има временен лагер за Многонационалната бойна група по искане на ръководството на водената от Италия Многонационална бойна група на НАТО. Днес военни ще огледат района, каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, цитиран от БНР.

Изграждането на временния лагер е нужно, за да можем да съответстваме на темповете концепцията за възспиране и  отбрана, каза адмирал Ефтимов.

"Предвиждаме го с наши сили, ако се наложи и е целесъобразно да изградим един временен лагер", допълни той.

Районът на Кабиле беше посочен от Министерството като мястото, където трябва да има съоръжения за военните при евентуалното увеличаване на бойната група на НАТО до бригада. Почти в края на 2023 година министерството изпрати запитване до Агенцията на НАТО по поддръжка дали може да се заеме с проектирането на нужните нови сгради и инженерните инфраструктури. Съоръженията край Кабиле трябва да са готови до 2025 година. Министърът на отбраната Тодор Тагарев не посочи пред депутатите колко би струвало изграждането. Изрази надежда, че то ще се случи бързо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Путин.

преди 4 месеца

Слава. На. Русия. И. На. Путин. Долу. Евро. Съюза. И. Нато

52

Путин.

преди 4 месеца

Пращате. Още. Млади. Войници. Да. Се. Бият. За. Чужда. Кауза. Тагарев. Прати. Децата. Си. И. Внуците. Юда. Искариотски. Нито. Един. Българин. Не. Трябва. Да. Воюва. Арешу. Братска. Русия. Вземете. Всички. Депутати. И на. Първа. Линия. Във бахмут

51

За България

преди 4 месеца

Да пукнат дано и НАТО, и Тагаренко.Честно казано,тия които плюят русофилите и ги обвиняват в предателство, замислят ли се че русофилите не са пратили нито оръжието ни на Русия , нито издържат руските пенсионери. И кой е предателя?

fallback