Снимка: БГНЕС

От понеделник, 12 февруари, БДЖ възстановява движението на директния бърз влак от Горна Оряховица до Пловдив през Велико Търново, Дряново, Трявна, Казанлък, Карлово и Баня, с удобни връзки от и за Габрово и Хисар, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.

Двата влака бяха отменени през лятото на 2023 г., след като ремонтите дейности на жп възел Пловдив наложиха спиране движението на влаковете между Пловдив и гара Филипово. Тъй като срокът за пускане на отсечката се отложи няколко пъти и все още няма движение по нея, влакове с номера 4631 и 4632 ще се движат до и от гара Филипово, разположена в северната част на Пловдив.  

Сутрин бърз влак с номер 4631 ще заминава от гарата в Горна Оряховица в 07:05 ч., на гара Царева ливада ще осъществява бърза удобна връзка от и за Габрово, ще преминава през Казанлък в 09:36 ч., през Карлово в 10:42 ч. и ще пристига на пловдивската гара Филипово в 11:40 ч., откъдето ще има осигурен автобус за пътуващите до централната гара в града.

Обратно автобусът от Пловдив до Филипово ще тръгва в 15:30 ч., а влакът – в 16:10 часа. Ще пристига в Горна Оряховица в 20:53 ч., като в гара Царева ливада също ще има връзка за и от Габрово.

Освен директната връзка между областите Велико Търново, Габрово, Стара Загора и Пловдив, както и втория по големина необластен град Казанлък, влакове с номера 4631 и 4632 свързват Габрово и Хисар, спират в курортния град Павел баня и в Пловдив имат връзки за и от Пазарджик и други дестинации.

След пускане на отсечката Пловдив – Филипово, влаковете ще се движат от и до гара Пловдив. Дотогава е осигурен превоз с автобус между Филипово и централната гара в града под тепетата. С възстановяване на двата влака се осигурява удобна транспортна алтернатива между Централна Северна и Южна България, посочват от БДЖ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase