Снимка Община Стара Загора
fallback

Навръх 3 март в Стара Загора отново ще понесат на ръце 300-метрово българско знаме. В автобусите и тролейбусите на градския транспорт пък ще звучат през целия ден патриотични песни.

Националният празник на България ще бъде отбелязан с паметното шествие „За Свободата…Да развеем българското знаме!“, съобщиха от Общината. В 10:15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на българското знаме ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11:00 часа и ще пристигне в 11:45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва певицата Невена Цонева.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в града. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 2 месеца

След Освобождението управляващите не са имали нито Нинова, Станишев, Пирински и др. червени. Но всички правителства, изключвайки 1941-44г. свято са пазели признателността си към освободителите и не са ги делили на поляци, финландци, украинци. Те са имали едно име - дядо Иван. Имало е бурни години - Първата свтовна война, септември 1923 г., април 1924., но никога управляващите не са си помислили да цапат паметниците с блажна боя, да ги събарят и оскверняват, както днешните псевдодемократи

62

Анонимен

преди 2 месеца

Старозагорци, карловци, калоферци ще понесат българското знаме на 3-и март, защото техните къщи изгоряха през Освободителната война и те знаят кои войници ги освободиха втори път с цената на своя живот. А проф.Денков, ББ, Пеевски, Атанасов и сие ще понесат байрака на ЕС, премълчавайки че висши военни от Англия,Германия, Франция, Австрия са се били под турски имена в султанската армия срещу руснаците и българските опълченци и че англичанинът Сенклер е запалил бунта в Родопите в края на войната.

61

Mangal'orian

преди 3 месеца

Снощи, когато ме занесоха до вкъщи й разправям на жената, че съм 300-метрово знаме, но тя не ми повярва!

fallback