Снимка Община Стара Загора

Навръх 3 март в Стара Загора отново ще понесат на ръце 300-метрово българско знаме. В автобусите и тролейбусите на градския транспорт пък ще звучат през целия ден патриотични песни.

Националният празник на България ще бъде отбелязан с паметното шествие „За Свободата…Да развеем българското знаме!“, съобщиха от Общината. В 10:15 часа, по повод 146 години от Освобождението, пред паметниците, посветени на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя в знак на признателност.

Ритуалът за издигане на българското знаме ще започне в 10:30 часа на площада пред Общината. Паметното шествие с 300-метровия трибагреник ще тръгне в 11:00 часа и ще пристигне в 11:45 часа на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Там е предвидена и специална музикална програма, в която ще участва певицата Невена Цонева.

Разнообразни и тази година ще бъдат съпътстващите празника събития - Регионалният исторически музей ще работи с вход свободен, а изложби ще украсят стените на експозиционните зали в града. Училища и детски градини отново ще подготвят свои събития, с които да отбележат Националния празник, а в автобусите и тролейбусите на градския транспорт ще звучат патриотични песни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase