Снимка: Helpbook

Напоследък зачестиха сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info, касаещи нарушения при изграждане на строителни обекти, а в някои случаи и липса на необходимите разрешителни за това.

В град Варна строител е получил разрешение за строеж, но според нашия потребител няма никакво намерение да огради терена с изискуемата по стандартите от Закона ограда, а е поставил нещо като мрежа. Вече са налице дълбоки изкопи и дупки, а през нощта липсва осветление, което може да доведе до тежки инциденти, пише в сигнала.

До столичен мол, заради разкопан тротоар, пешеходците са принудени да поемат риска да вървят по пътното платно. "Не са взети никакви мерки, ограждане и сигнализация за безопасното им преминаването. Вече втори ден не е премахната оградата, която пречи тротоарът да се ползва максимално и излизането на платното да е минимално къс!

Получихме сигнал от тетевенското село Бабинци за извършен строеж на трети етаж, подпорна стена и пристройка към къща, за което липсва строителен план.

В друг сигнал наш потребител недоволства от запушване на паркинг поради извършващо се престрояване на бивше заведение, като по този начин автомобилите няма как да паркират на определените за това места.

Получихме и оплакване от столичния район „Лозенец“, където се извършва полагане на асфалт, съпроводено със силен шум, който не престава и в определените за почивка часове.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase