Снимка: Община Гурково
fallback

Ученици писаха на кмета на Гурково Кънчо Папазов с молба да ги пусне в грипна ваканция. Градоначалникът на южната община обяви, че засега не може да ги зарадва с почивните дни, но за сметка на това ги покани на чаша чай в общината.

Тристан-Велизар Ангелов от VIII клас, Радослав Илчев от X клас и единадесетокласникът Йордан Дончев  от СУ "Христо Смирненски" изпращат писмо до кмета  чрез социалната мрежа и го подписват "С уважение и вяра във Вас, от най-големия отряд, учениците от град Гурково!"

"Радвам се, че сте здрави и се отзовахте на поканата ми. Но заболеваемостта в  община Гурково, която следя ежедневно, е по-малка от 30 % и няма основание за грипна ваканция в този момент", каза кметът, цитиран от пресцентъра на общината.

Градоначалникът внимателно обяснил на учениците защо не може да ги зарадва и им обяснил  последователността, която се изисква за обявяване на грипна ваканция.

На края на срещата кметът благодарил за инициативността на младежите и ги запознал с народния представител Радослав Василев, който бил на среща с кмета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Митко Любопитко

преди 3 месеца

Чаят "весел" ли е бил ?

2

Анонимен

преди 3 месеца

Вероятно става въпрос за град Гурково, който се намира в Старозагорска област. Защото в текста се споменава "южна община". Иначе, има и две села с такова име - в община Ботевград и в община Балчик. Затова е добре по-ясно се се уточняват нещата в самия текст.

1

Анонимен

преди 3 месеца

В Гурково , живеят едни от най-добрите и гостоприемни хора в България, нямат много, но са сърдечни хора!

fallback