Снимка: Община Гурково

Ученици писаха на кмета на Гурково Кънчо Папазов с молба да ги пусне в грипна ваканция. Градоначалникът на южната община обяви, че засега не може да ги зарадва с почивните дни, но за сметка на това ги покани на чаша чай в общината.

Тристан-Велизар Ангелов от VIII клас, Радослав Илчев от X клас и единадесетокласникът Йордан Дончев  от СУ "Христо Смирненски" изпращат писмо до кмета  чрез социалната мрежа и го подписват "С уважение и вяра във Вас, от най-големия отряд, учениците от град Гурково!"

"Радвам се, че сте здрави и се отзовахте на поканата ми. Но заболеваемостта в  община Гурково, която следя ежедневно, е по-малка от 30 % и няма основание за грипна ваканция в този момент", каза кметът, цитиран от пресцентъра на общината.

Градоначалникът внимателно обяснил на учениците защо не може да ги зарадва и им обяснил  последователността, която се изисква за обявяване на грипна ваканция.

На края на срещата кметът благодарил за инициативността на младежите и ги запознал с народния представител Радослав Василев, който бил на среща с кмета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase