Снимка БГНЕС

Директорът на Общинско предприятие "Чистота“ – Кюстендил Валентин Смоков се подхлъзна лошо на заледените улици в града. Той бе освободен от работа. Това съобщи на пресконференция кметът на община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде Фокус.

Действието е продиктувано от възникналата ситуация със заледените улици и тротоари в града и необходимостта от обработката им.

"Уважаеми съграждани, първо бих искал да се извиня за създалата се ситуация сутринта, която аз установих в 8.00 часа, че целият град е в поледица. Позвъних в Общинско предприятие "Чистота“ и разбрах, че от четири машини които могат да опесъчават, работи само една машина. Това за мен е силно притеснително“, коментира кметът Атанасов.

Той отправи извинение и към хората, които все още не са си получили храната от "Социален патронаж“. В рамките на 30 минути и това ще се случи.

"От днес съм връчил предизвестие за освобождаване на директора на ОП "Чистота“ Валентин Смоков. Благодаря му за службата през последните 16 години. Смятам, че нашите виждания явно се разминават за начина по който трябва да работи това дружество. Предстои пълно преструктуриране на дружеството. От днес започва пълен финансов одит на дружеството. Ще се направи изцяло нова концепция и това дружество ще работи по съвсем друг начин“, каза Огнян Атанасов.

Към момента дружеството ще се поеме от зам.-директорът му. След назначаване на нов директор, ще се направи анализ за днешната ситуация, ако е необходимо ще има и други санкционирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase