Снимка: архив, БГНЕС

Общо 56 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщи Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР. При пожарите са загинали трима души, а двама са ранени.

Мъж на 56 години е загинал при пожар в къща с пристройка в село Дебнево, община Троян. Възрастни мъж и жена са загинали при пожар в апартамент в жилищна сграда в Габрово.

Дете на девет години е пострадало при пожар във фургон на брега на язовир Ракита, село Ракита, община Червен бряг. То е с изгаряния по тялото и обгазяване, транспортирано е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в София.

При пожар на газова бутилка в къща в село Козарско, община Брацигово, област Пазарджик, е пострадал мъж на 63 години. Той е с изгаряне от I-ва и II-рa степен на 30% от тялото, с опасност за живота, откаран е в клиника по изгаряния в Пловдив.

През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 86 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 26 пожара, от които 11 в жилищни сгради и осем в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 30 пожара.

Извършени са 26 спасителни дейности и помощни операции, от които три са били при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са четири лъжливи повиквания. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase