Снимка: БГНЕС
fallback

След проведен първи търг от НАП-Бургас за продажбата на два автомобила, конфискувани от пияни и дрогирани шофьори, нито един човек не е пожелал да закупи превозните средства.

Автомобилите са стари. Единият, който е на 25 години, се е продавал на цена от 1200 лв., а другият, който е 28-годишен, за 1 000 лв.

"В търга беше упоменато, че има срок от 6 месеца, в който автомобилът има възбрана от КАТ. Ако си купиш този автомобил, трябва първо да изтече санкцията, преди да го използваш. Възбраната е върху вещта, така както, ако купите ипотекиран апартамент, ипотеката продължава да тежи", обясниха от НАП-Бургас, като предположиха, че това също би била причина за липсата на интерес към автомобилите.

И тъй като прави впечатление, че автомобилите са стари, от НАП заявиха, че превозните средства не се подбират, а когато има в сила съдебно решение, агенцията ги продава, независимо колко струват и каква марка е автомобилът.

Предстои след произнасяне на съда и други автомобили в по-късен период да бъдат пуснати на търг, който от приходната агенция ще оповестят, предаде БНТ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Оня

преди 3 месеца

Никой не конфискува МПС , когато то е чужда собственост ( включително ТИР ) , но наш ГaH40 има мнение и трябва да го каже :)

48

Тъпотия булгарска

преди 3 месеца

Забраната на пияндурника, важи за новия собственик :))))))

47

Така е ..

преди 3 месеца

Това е шампионска глупост.С какво е виновен собственика на ТИР за 300 000 лева ,че шофьора му бил пиян ?Пияния може ли да възстанови загубите собственика ?За такава загуба собственика трябва да го убие.Решението беше много просто. Огромна глоба и задължителен затвор , който да определи съда , реципрочно на нарушението.Сега законотворците потънаха като , Путин в блато.Това трябва да се отмени незабавно.Няма никаква логика.

fallback