Снимка: БГНЕС
fallback

Проблемите с чистотата, задръстванията, ремонтите и градския транспорт в Пловдив са по-важен приоритет за кмета Костадин Димитров и неговия екип, отколкото съдбата на паметника на Альоша. Това стана ясно на брифинг, на който бяха коментирани най-важните задачи пред градската управа, предаде  БГНЕС.

Реконструкцията на Бетонния мост, който осигурява връзката с най-многолюдния пловдивски район "Южен", се очертава да започне в края на март или началото на април, обясниха кметът Костадин Димитров и заместникът му инж. Тошо Пашов.

Реалната работа по съоръжението, заедно със затварянето на движението, на практика ще стартира след пускането на трафика по автомобилния пробив "Модър - Царевец". За този обект строителните фирми многократно са уверявали администрацията, че ще приключат до март.

Главната улица на Пловдив ще се мие всяка седмица с шампоан, когато атмосферните условия позволяват. Това е една от мерките за подобряването на чистотата на града, предприети от зам.-кмета по екология Иван Стоянов. Заедно с новата шефка на предприятието "Чистота" Десислав Георгиева той организира акция по разчистването на сметищата във всички части на града.

Работата по разчистването на сметищата ще продължи, като конкретно за "Столипиново" и площадката срещу КАТ, където периодично се натрупват камари отпадъци, а често избухват и пожари, ще се разчита на видеонаблюдение и на патрули на Общинска полиция и Общинския инспекторат.

По повод на казуса с паметника на Альоша кметът Костадин Димитров е възложил на администрацията да направи сметка колко средства са необходими за провеждане на референдум за съдбата на монумента.

Другият въпрос, който ще се решава, е колко пари ще струва преместването на гранитния съветски войник, ако се стигне до това решение.

Попитан какво е личното му мнение а Альоша, Костадин Димитров отговори: “Личното си мнение съм си оставил вкъщи, когато станах кмет. Нека гражданите да решават и в Общинския съвет да има диалог. Когато се срещам с хора и ги питам за “Альоша”, те ми казват: Погледни чистотата и оправи ремонтите. Силно се надявам другите важни теми за града да бъдат решени най-напред”.

На сесията на местния парламент в сряда няма да се разглежда предложението на двамата съветници от ДСБ за преместването на съветския войник. Постоянните комисии на Общинския съвет го препращат към Община Пловдив за становище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Мустафата

преди 3 месеца

А тия на снимката са все наследници на мастити членове на червената хорда на БКП от близкото минало.Но важното е че никой не знае и не помни.Точно тия на точно тая снимка,никога не биха скочили на ,,матушката" барабар със оня бившия с очилата дето беше комсомолски на ВСИ-Пловдив,а родителите му бяха все от баш активните членове.Няколкото червени фамилии в Пловдив са все още на власт.Сменят си само знамената и партиите,и са все само те.Че знаят и да крадат отгоре на това.Вродено им е по партийна

118

Анонимен

преди 3 месеца

ООН не забрани ли премахването на паметници на антифашисти.?

117

БЪЛГАРИН

преди 3 месеца

МАХАЙТЕ РУСКОФАШИСТКОТО КАПИЩЕ

fallback