Снимка БГНЕС
fallback

Огромният трибагреник на пилона в Рожен в Родопите ще бъде подменен. Това заяви пред БНТ Симеон Караколев от фондация "Наследство в бъдещето", която организира издигането на съоръжението.

Вчера от БСП-Смолян алармираха, че трибагреникът е скъсан и призоваха президента Румен Радев, под чийто патронаж се проведе инициативата, да се ангажира с подмяната. От Фондация "Наследство в бъдещето" коментираха, че няма знаме, което да издържи дълго на външните метеорологични условия. В последните дни в района на Роженските поляни е имало и силни ветрове.

"Ще изпратим хора да проверят и знамето ще бъде заменено. Пилонът в Рожен има осигурено частно безвъзмездно финансиране за поддръжка и подмяна на знамето за следващите 10 години", каза пред БНТ Симеон Караколев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Смаян турчин

преди 4 месеца

Тия булгари съвсем изтрещяха! А бе вашите бащи и дядовци и те прости,но най малкото бяха природно интелигентни! Мизерия навсякъде,на опашката на Европа по бедност,нацията е на изчезване,никакви ценности,омраза и завист до колене,корупция,аморалност до не знам си кьде,подпухнали очи и лица от прекомерно и постоянно употребление на алкохол...да изброявам ли още?! А те взеха,че издигнаха това знаме там в пустоша и утре ще се карат кой да го поднови!Защото мегаломана българин само говори,но не плаща

24

Анонимен

преди 4 месеца

Развейте европейското знаме с кръглата месечина по средата! Герои на Чалгария, Слава Месечина!

23

Анонимен

преди 4 месеца

КОРДЕЛИЯ ДА ЗАСНЕМЕ ТОЗИ ВЕЛИЧАВ МОМЕНТ, ЗА ДА ОСТАНЕ ЗА ИСТОРИЯТА ПОДВИГЪТ НА СИМЕОН КАРАКОЛЕВ И ФОНДАЦИЯТА СЪС СМЯНАТА НА ТРИБАГРЕНИКА!!!...

fallback