Снимка: архив, БГНЕС

Трима мъже, дърпали и блъскали полицейски служители, са задържани, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Благоевград.

Случаят е от късните часове на 29 декември, когато в районното управление в Разлог е получен сигнал за възникнал скандал между група лица в питейно заведение в Белица. От полицейските служители са установени 52-годишен мъж от Белица и 42-годишен мъж от разложкото село Горно Драглище, които са били във видимо нетрезво състояние.

От полицията съобщават, че 42-годишният мъж се е държал агресивно, отправял е закани и обиди към клиентите и персонала в заведението, а след устно предупреждение от страна на полицейските служители мъжът е нападнал с бутилка единият полицай и е отправил словесни заплахи за живота и здравето му.

При опит двамата мъже да бъдат задържани те са оказали съпротива и при извеждане от заведението 42-годишният мъж, негов 65-годишен родственик и 52-годишният мъж, участвал в скандала, с цел да попречат на полицейските служители да изпълнят служебните си задължения, са дърпали и блъскали единия от полицаите, отзовали се на сигнала. Полицаят е произвел респектиращ изстрел със стоп патрон в безопасна посока, съобщават от Областната дирекция на МВР – Благоевград.

Гражданите, участвали в свадата, са задържани със заповед до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, допълват от полицията в Благоевград.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase