Снимка: БГНЕС

Повече от тридесет точки разгледаха в последната за годината сесия общинските съветници в Благоевград. Сред тях бяха точки за одобряване на план – сметката за дейностите от Закона за местните данъци и такси, както и предложение на кмета на общината за изменение на размера на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, съобщава БТА. С днешните решения такса смет на жителите на града се увеличава от 2,1 промила на 2,5 промила.

С решение на общинските съветници бе прието и предложението на кмета Методи Байкушев за увеличение на размера на данъка върху недвижими имоти от 1,9 на хиляда на 2,5 на хиляда върху данъчната оценка. Данъкът при възмездно придобиване на имущество се увеличи от 2,4 на сто на три на сто върху цената на придобиваното имущество.

Общинските съветници приеха и предложената от кмета на Благоевград обща численост и структура на общинската администрация. Преди да бъдат приети решенията, Методи Байкушев представи и план за финансово стабилизиране на общината, с което обоснова пред общинските съветници необходимостта от увеличение на местните данъци и такси.

На днешната сесия общинските съветници гласуваха и увеличение в размера на минималните и максималните цени на пробег за извършване на таксиметрови превози. С решението от днес минималната дневна тарифа е 99 ст. за километър пробег, а максималната – 1,30 лв, минималната нощната тарифа става 1,19 лв. за километър пробег, а максималната – 1,40 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase