Снимка: БГНЕС

Заради високите температури се отменя нощното ски каране с курортен комплекс „Боровец“, съобщиха от курорта. Част от пистите в Боровец бяха отворени за нощно каране през изминалите дни.

Този зимен сезон курортът е препълнен с туристи. На пистите има добър сняг за радост на множеството туристи. От Планинската спасителна служба посочиха, че днес времето е подходящо за туризъм.

Пистите „Рила“, „Бороспорт“ плац, „Иглика“, детски парк „Борокидс“ и „Ротата“ са обработени и отворени. В ски център „Ситняково“ част от пистите са частично отворени, а някои от тях и напълно. В ски центровете „Ястребец“ и „Маркуджик“ част от пистите също са отворени, единствените затворени за скиори са – „Ястребец 1“ долна част от междинна станция, „Маркуджик  2“ – А, „Маркуджик 3“ и Мусаленска пътека – евакуационен път. Лифтовете също работят

Боровец е известен до средата на XX век като Чамкория. Курортът е основан през далечната 1896 г., когато е построена първата вила за почивка, впоследствие княз Фердинанд построява лятна резиденция. И макар да е разположен на 1350 м надморска височина на северните склонове на Рила, той е лесно достъпен от цялата страна – намира се на 70 км от София, на 80 км от Благоевград и на 120 км от Пловдив. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Днес се откри и ски сезонът на Витоша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase