Снимка: Pixabay/doctor-a

Две 13-годишни момчета и друго на 14 г. са задържани от полицията в Бургас след опасен инцидент, разминал се по чудо без пострадали хора, съобщава говорителят на ОД МВР Цветелина Рандева, цитирана от "24 часа".

Тийнейджърите хвърляли камъни по автобус от градския транспорт, превозващ пътници по линия Б 11. Рейсът на общинския превозвач "Бургасбус" бил препълнен с хора и само бързата и точна реакция на шофьора предотвратила тежък пътен инцидент.

Около 17.30 ч. на 13 декември автобус, движещ се от к-с "Изгрев" в посока к-с "Меден Рудник", навлиза в скоростния ръкав в района на кръстовището на бул. "Демокрация" и ул. "Иван Богоров". Челно пред рейса се изправя малко дете, което с няколко камъка замеря движещото се превозно средство, счупвайки предното ветроупорно стъкло и дясното странично. Заедно с него имало още две момчета.

Единствено огромния професионализъм и запазеното самообладание на 53-годишния водач предотвратили допускането на последващ пътен инцидент с препълнения автобу.

Пътниците са свалени и претоварени във втори автобус на „Бургасбус", който ги отвозил по очаквания маршрут. Инцидентът обаче предизвикал разместване в графика на градските автобуси и стотици бургазлии останали по спирките.

По данни на ръководството на фирма "Бургас бус" стойността на нанесената щета е в размер на около 10 000 лв. Само предното ветроупорно стъкло струвало  7300 лв., казват от фирмата-превозвач.

По случая в Първо Районно управление Бургас е образувана преписка, която предстои да бъде докладвана в районната прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase