Коледен базар и празничен концерт в Елин Пелин събират средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Кампанията е продължение на инициативата на кмета на общината Ивайло Симеонов за подпомагане на младите семейства.

"Най-ценното в навечерието на празниците е мисията и каузата, която поехме "Пожелаваме си бебе". Целта на всичко, което ни заобикаля днес, е да съберем средства за фонда, който е за семейства с репродуктивни проблеми. Знаем, че в България над 200 000 са двойките, които имат такива проблеми и ние решихме, че най – подходящият момент е именно в навечерието на Коледа", сподели Симеонов.

"Община Елин Пелин пое един ангажимент, не само към гражданите на общината, но като цяло и на страната, за да подпомогне демографската криза, което е най-големият проблем", добави юристът в община Елин Пелин - Любомир Венков.

Зад щандовете на базара застанаха кметове на населени места и доброволци, които работиха благотворително за инициативата "Пожелаваме си бебе".

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на хубаво вино, вкусни изкушения и коледни сувенири и през следващия уикенд.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase