Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Дни преди най-морския празник - Никулден, в Созопол се проведе третото издание на вкусния Празник на осолената риба. Жители и гости на морското градче можеха да дегустират рибните деликатеси, а жури отличи най-добрите.

Хубавото, почти пролетно време, изпълни площада на Созопол с любители на осолената риба - деликатес, чиято рецепта се предава от поколение на поколение от местните рибари.

Майсторлъкът и кулинарните умения на рибарите и познавачи на тънкостите при приготвяне на осолена риба се оценявани от компетентно тричленно жури. Участниците могат да се включат в един от трите кръга - за осолен паламуд, за осолен чернокоп и за друга осолена риба.

Жителите и гостите на Созопол дегустираха различна видове осолена риба. Имаше и безплатно вино.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 месеца

Тази година имаше много замърсители от Украйна и от дъждовете по Черноморието. Не е ясно дали след наводненията фризерите са работили, а персонал за почистване и осоляване няма. Може на север да е било по-добре, но тук се виждат някакви единични бутикови сергии.

10

Анонимен

преди 5 месеца

До местен: Няма, как да си местен, бате, защото това е доста труден и неблагодарен занаят. Ела да те взема с мен някой път в дъжд, студ и вълни, ще се накендзаш. И вадиш мрежите и хоп, нищо.

9

Анонимен

преди 5 месеца

В Созопол празник на корупцията! под патронажа на кмета на града. оградки, парко места.. събиране на келепир от хората.

fallback