Младежи от Добрич са намерили странен начин за забавление или по-скоро за "геройство" - да чупят коли в центъра на Добрич. Явно са доволни от себе си, защото се хвалят и с видеа в социалните мрежи.

Те обаче са заснети и на камерите на една от жилищните кооперации, само на метри от областната управа в града.

Преди няколко вечери по ул. „Христо Смирненски” в Добрич редица автомобили осъмват с повреди от шумното забавление на младежите, съобщава Нова тв. Един от потърпевшите е Мартин Матеев. Той разпространи видео в социалните мрежи с надеждата виновниците да бъдат открити.

„Автомобилът на майка ми беше паркиран вечерта. Като излязох на сутринта беше със счупено огледало, което висеше на кабелите. Видеонаблюдението показа, че група от около 5-6 младежи, минаващи по улицата, ритаха и удряха автомобилите, като най-пострадал беше нашият автомобил. С ритник счупиха огледалото и побягнаха надолу по улицата”, казва Матеев.

По думите му веднага след като публикувал поста в групата на Добрич, с него се свързали много граждани, които имали информация за тези момчета.

„Писаха ми от кое училище са, от кой град, защото имаше и от други градове. Доколкото съм запознат са на възраст около 15-16 години”, споделя още потърпевшият.

Подаден е сигнал и в полицията, а реакцията на органите била много бърза. Униформените открили виновниците и ги разпитали. Това обаче далеч не е първата вандалска проява в района, което Мартин си обяснява с наличието на дискотека в близост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase