Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Остава рискът от инциденти с нелегални мигранти, криещи се в горски територии, по време на ловния сезон. За това предупреди пред журналисти кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов, който е и председател на Ловно-рибарското сдружение "Странджа".

Според него присъствието на мигранти около българо-турската граница по време на ловните излети е силно притеснително, тъй като в района има над 600 ловци.

"Имаме 14 ловни дружинки само в нашето сдружение, в което членуват близо 500 ловци. Имаме и частно сдружение – Болярово, Денница и Камен връх, в което има още 140", уточни Христов.

Още при откриването на лова за едър дивеч ловно-рибарските дружинки бяха специално инструктирани да спазват необходимите мерки в случаи на срещи и ситуации с мигранти, а такива е имало. Има и тази година също няколко случая, но смятам, че те са реагирали правилно и адекватно, уведомявайки "Гранична полиция“, допълни кметът на Болярово. (БТА, Мира Безус)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

djdjddh

преди 5 месеца

Какви мигранти бре? Това са престъпници, нарушители на държавната граница.

14

Този Който

преди 5 месеца

На гладкоцевно оръжие балистика не се прави, така че...кой е стрелял? Ми незнам, не съм аз...хахаххахааааа

13

Дядо Стефчо

преди 5 месеца

Аз им пожелавам наслука. Попаднат ли на престъпници да решават по съвест. Аз лично бих то застрелял де да знам дали той не се цели в мен. Не аз съм отишъл незаконно в неговата гора.

fallback