Снимка: БГНЕС

Силният валеж в Западна България затруднява движението по основни пътища. Изцяло ограничено преминаването по АМ "Струма" между Мало Бучино и Перник, предаде БНР.

Временно движението по пътя Гурково-Велико Търново (Прохода на Републиката) е ограничено за всички моторни превозни средства поради множествено паднали дървета. Водачите изчакват на място.

Временно движението по автомагистрала "Струма" в посока Перник е ограничено за МПС над 12 тона поради снеговалеж. Движението за леките автомобили е проходимо в посока Перник. Тежките изчакват на място.

Временно движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пазарджик и обратно се ограничава за всички моторни превозни средства поради снегопочистване. Водачите изчакват на място в аварийната лента и движението се регулира от "Пътна полиция" и сигнализация.

Временно движението по пътя град Шипка-село Шейново е ограничено за всички моторни превозни средства поради силен снеговалеж, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Въведен е обходен маршрут по пътя град Шипка-Казанлък и по пътя Казанлък-село Дунавци.

Ограничава се движението на автомобили над 12 тона в двете посоки с ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Рожен" поради снеговалеж и снегопочистване.

Временно движението по пътя Русе-Шумен в двете посоки е ограничено за моторни превозни средства над 12 тона поради снегопочистване.

Входът към автомагистрала "Струма" от детелината преди град Перник е затворен. За това съобщиха потребители в социалната мрежа фейсбук.

Метеоролозите очакват през следващите 24 часа планински проходи също да бъдат затворени. През нощта срещу неделя започналите валежи над Западна и Централна България, постепенно ще обхващат и останалата част от страната. Валежите в страната ще се усилният и ще са значителни по количества, съобщиха от MeteoBalkans.

Синоптичната обстановка до сутринта в неделя, над Югоизточна и Източна България ще се влошава. Валежите и там ще преминат в сняг, като се очаква интензивен снеговалеж.

В Североизточна България през деня ще духа силен северозападен вятър, но с тенденция да се ориентира от север и да се усили до ураганни стойности. Очакват се виелици и усложнена обстановка по пътищата. Метеоролозите съветват хората да не пътуват.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase