fallback

Тежка e зимната обстановка в цялата страна, особено в Североизточна България.

От началото на деня до момента на тел. 112 са получени над 5 300 сигнала за аварии вследствие на лошото време. В София хиляди сигнали за паднали дървета и десетки квартали без ток с часове.

В село Алдомировци електричеството няма почти цяло денонощие.

"Няма капка ток - хладилници, фризери, студ. Добре, че имам малка камина и няколко дървета. Случвал се е по 2-3 часа да няма, сега почти цяло денонощие", сподели Веселка.

Тя казва, че се чувства като откъсната от света, тъй като няма обхват и на мобилните телефони. "Излезе някакъв сигнал, но отново не мога да се свържа с дъщеря ми", допълни тя.

Хората в селото казват, че тежкият сняг е скъсал жици на електропреносната мрежа. На тъмно се и пазарува. Но Кирил и Антоанета са оптимисти.

"Важно е да сме живи и здрави", коментира той.

В София област в 9 училища утре ще бъде неучебен ден. Те се намират в Ихтиман, Годеч и Сливница.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Бай Пешо

преди 5 месеца

И на мене ми спря тока и нямаше цял ден. И какво от това, нито се оплаквах, нито псувах. Камината на дърва си бумтеше, помпата я вързах към един акумулатор. По някое припалих дизеляка да зареди акумулатора, и така. Навън -6, вътре +26. Едно време какви зими имаше, никой и за миг не се плакваше. Сега паднал 50см сняг в планината, и олеле. А едно време в София непрекъснато беше 50см и никой и за миг не се оплака. Но хората станаха петополови, меки китки и немогат нищо да пипнат.

39

Анонимен

преди 5 месеца

Оффф, "истинските българи" пияници и шопари, мързеливи и прости. История сте, не схващате ли.

38

Анонимен

преди 5 месеца

Пск да гласувт пак за парапето и тиквата и още по зле ще стане.

fallback