Снимка: БГНЕС

Снеговалежът в област Монтана вече спря, обстановката се нормализира, няма затворени или блокирани пътища, няма критични ситуации с реки и язовири, заяви за БТА областният управител Ивайло Антонов.

Заради натежали жици от снега е прекъснато електрозахранването на село Дълги Дел в община Георги Дамяново. В момента екипи на „Електрохолд“ работят на мястото на аварията и се очаква съвсем скоро тя да бъде отстранена, заяви Антонов.

Той припомни, че тази сутрин главен път Е-79 е бил блокиран за кратко на обхода край Монтана от препречени на шосето тежкотоварни камиони, движели се с летни гуми и поднесли на мокър участък, но към 10:00 часа те са били изтеглени от екипи на пожарната от Монтана и пътят е освободен за движение, като до момента няма проблеми.

Директорът на Областното пътно управление в Монтана Володя Вълов заяви, че около 30 машини цяла нощ и сутринта са разчиствали пътищата в региона, не е допуснато затваряне на шосето през прохода Петрохан, който свързва Монтана и Видин със София. В момента също няма затворени пътища и всички са проходими при зимни условия, уточни Вълов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase