Снимка: БГНЕС

Още утре ще поискаме прекратяване на договора със снегопочистващата фирма „БГ Нова“ заради недобре свършена работа по почистването на пътищата в областта след снощната снежна буря. Това обяви на брифинг областният управител на Бургас Пламен Янев след заседание на междуинституционалния щаб за обобщаване на ситуацията, предаде БГНЕС.

От думите му стана ясно, че въпреки предупрежденията за влошаване на метеорологичната обстановка, фирмата не е направила достатъчно, за да се гарантира безпрепятствено преминаване по основните пътища в областта, а денят е започнал с проблеми в трафика на много места.

Всички пътища в Бургаско са проходими с изключение на Обзорски проход. Пътят Бургас – Малко Търново е проходим при зимни условия.

Тежка остава ситуацията в община Руен, където над 30 села са без ток. Има много паднали дървета. Няма бедстващи хора в областта.

„Молбата е движението да се ограничи, тъй като има опасности от падащи предмети и дървета. Пътят за Малко Търново е проходим, два или три автобуса изчакват да се разшири пътя заради паднали дървета. Има и няколко закъсали леки коли“, каза Янев.

Над 100 сигнала са получени в МВР за паднали дървета и липса на ток. На пристанището в Созопол бурята е потопила четири лодки, две от тях вече за извадени от морето. Няма сигнали за пострадали и бедстващи хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase