Снимка: БГНЕС

Мобилно приложение еCase дава достъп до електронните съдебни дела, обяви министърът на електронното управление Александър Йоловски.

Още по темата
Приложението е разработено от "Информационно обслужване" и предоставя достъп на всеки потребител с регистриран профил до всички съдебни дела със свободен публичен достъп, дела с лично участие, преглед на всички приложени електронни документи, връчване на електронни съдебни книжа и др, съобщи Нова.

"Мобилното приложение eCase повишава значително ефективността на сектор "Правосъдие" и облекчава достъпа до правосъдие на гражданите и бизнеса", каза министър Йоловски.

За допълнително удобство на потребителите е реализирана възможност за синхронизация на предстоящи съдебни заседания с календара на мобилната операционна система. Приложението eCase може да бъде изтеглено безплатно от App Store и Google Play.

За мобилни устройства с операционна система iOS е необходима минимална версия на операционната система 14, а за апарати с операционна система Android минималната версия трябва да бъде 9.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase