Снимка: БГНЕС

Среща по повод предложението на ГЕРБ за отнемане на дерогацията на "Лукойл" ще проведат утре парламентарните групи. Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов в Добрич. По думите му правителството не предприема никакви стъпки по отношение на покачващата се непрекъснато цена на горивата, докато тази на петрола стои непроменена, съобщи БНР.

При посещението си в Добрич председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че притеснението от тяхното предложение за отпадане на дерогацията на рафинерията "Лукойл" е при онези, които прибират по 70 ст. от литър гориво:

"Къде отива разликата от 70 ст.? В никакъв случай не отива при нас и тези, които отива изглежда много се притесниха как държавата обявява, че ще удари с 60% данък някого, за да го принуждава да продава. Който и да е той.

Още по темата
Това пазарно ли е?! Това икономически издържано ли е?! Това правилно ли е ви питам?! Или каквото кажат Промяната е правилно, за тях законът не важи. И разбирам, че утре ще имаме среща. Интересно я разбирам де, но разбрах, че утре ще имаме среща парламентарните групи за "Лукойл".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase