Снимка: БГНЕС
fallback

„Една детска градина струва по груби изчисления между 5 и 10 милиона лв. Има пари, всяка година по капиталовата програма на София, които не се усвояват и се прехвърлят от година на година.

Oще по темата
Дори и тази година в бюджета има доста проекти, които се знае, че няма да бъдат реализирани. За тях дори няма проектни планове. Но в същото време те седят в капиталовата програма, така че пари за финансиране за тези четири години на детските градини има.“

Това каза кандидатът за кмет на ПП-ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Той обясни и че вижда много възможности за оптимизация на разходите.

„Виждаме една друга цифра, която е много впечатляваща. Несъбрани данъци и такси в размер на 380 милиона. Построяването на всички детски градини, за които ние говорим, е в рамките на 240 до 300 милиона лв.“, добави Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Доуточнявам

преди 7 месеца

До Анонимен 31 - Не той я създаде, а топ-специалистите, които нае, за да я разработят. Компанията само се водеше на негово име. После я продаде на баснословна цена, а онези, които я създадоха, останаха на улицата, освободени от работа БЕЗ ОБЕЗЩЕТЕНИЕ !!! С други думи, съвсем по комунистически - със заграбени пари, за които не е работил, нещо беше изградено с труда на други хора а той не само се нагуши, но и обра славата, заради това, че е "създал" това чудо и после е реализирал огромна печалба.

28

Анонимен

преди 7 месеца

25, "Това момче" създаде компания, солидно подплатено с ДС парите в куфарчетата от зората на демокрацията. Няма как някой гребал с пълни шепи от благата на предходния строй изведнъж да се пише демократ.

27

Емигрант

преди 7 месеца

До колкото си спомням и Тиквата обещаваше детски градини ! Има ли толкова деца в София, че само детски градини се обещават ? Това ли е умнотията на този "специалист" на ДС, да обещава каквото е обещал предходния ДС-Буда ? Жалко стадо, дори не се усеща, че всичко се повтаря, точно както е казал убиецът на българската интелигенция -заровената мумия, "повторението е майка на знанието", а днес вече и на опростачването !

fallback