Снимка: БГНЕС
fallback

До месец ще стане ясно дали Върховният административен съд ще задължи Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изрично да гласува подадената преди четири месеца от Иван Гешев оставка като редови прокурор.

Oще по темата

Дни след като беше освободен като обвинител номер едно, Гешев първо поиска да бъде назначен за прокурор във Върховната касационна прокуратура, а малко по-късно - да бъде освободен от системата. Прокурорската колегия обаче не обсъди нито една от молбите му, тъй като прецени, че с издаването на указа на президента за освобождаването му като главен прокурор Гешев е освободен изцяло и от съдебната система, съобщи БНР.

Днес адвокат Румен Еленски поиска от тримата върховни съдии да задължат съдебните кадровици изрично да гласуват за освобождаването на Иван Гешев като прокурор, докато представителят на Прокурорската колегия Йоанна Антова защити "мълчаливия отказ" на Прокурорската колегия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Чобан Ходжа PhD

преди 6 месеца

Бре Каскета още ли мърда бе, ако беше си налягал парцалите сега можеше да е някъде посланик ама гъзГлава затрива лакомГъз кръвСере

3

Анонимен

преди 6 месеца

Ако Главния прокурор знаеше , че след освобождаването му от длъжност , следва да влезе в затвора....На дали щеше така да бърза.Виж как е в Румъния Освободен, значи назначен в затвора.

2

Прокуратурата мълчи

преди 6 месеца

Иван Гешев е замесен в ОПГ на Юлиян Борисов Георгиев от Перник и Румен Николов Пашата за убийства, изтезания и трафик на хора! МВР също мълчат!

fallback