Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Всички пътища на територията на област Стара Загора, които бяха затворени поради протести, вече са отворени за движение. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Oще по темата
Възстановено е преминаването през автомагистрала "Тракия", както и по път II-55 през Прохода на Републиката и по път I-6 Сливен - Казанлък в района на Гурково.

Това се случва, след като на 14-ия ден блокадите на възлови точки за движение в област Стара Загора бяха прекратени. Причината за спирането на движението беше протест на миньори и енергетици в защита на запазване на българската енергетика.

"Ние не отстъпваме, ние просто се оттегляме от блокадите и продължаваме с последващи действия, с които мислим, че могат да се постигнат нашите искания. Няма да се откажем, продължаваме да търсим подкрепата от целия български народ и ще продължим до край", каза пред журналисти вчера синдикалният лидер от КТ Подкрепа в ТЕЦ "Марица-изток 2" Бисер Бинев. Той подчерта, че протестиращите се "оттеглят от всички магистрали и пътища, защото не искаме повече да създаваме неудобство на нашите съграждани и сънародници".
(БТА, Павлина Дудева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback