Снимка: архив, БГНЕС

Всички пътища на територията на област Стара Загора, които бяха затворени поради протести, вече са отворени за движение. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Още по темата
Възстановено е преминаването през автомагистрала "Тракия", както и по път II-55 през Прохода на Републиката и по път I-6 Сливен - Казанлък в района на Гурково.

Това се случва, след като на 14-ия ден блокадите на възлови точки за движение в област Стара Загора бяха прекратени. Причината за спирането на движението беше протест на миньори и енергетици в защита на запазване на българската енергетика.

"Ние не отстъпваме, ние просто се оттегляме от блокадите и продължаваме с последващи действия, с които мислим, че могат да се постигнат нашите искания. Няма да се откажем, продължаваме да търсим подкрепата от целия български народ и ще продължим до край", каза пред журналисти вчера синдикалният лидер от КТ Подкрепа в ТЕЦ "Марица-изток 2" Бисер Бинев. Той подчерта, че протестиращите се "оттеглят от всички магистрали и пътища, защото не искаме повече да създаваме неудобство на нашите съграждани и сънародници".
(БТА, Павлина Дудева)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase