Снимка: БГНЕС

"Не са намалели въпросите. България е във фокуса на Мониторинговата група. Проблемите остават същите. Няма някакви промени през последните 3 години."

Това заяви пред БНР Елена Йончева, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, член на Мониторинговата група за демокрация, върховенство на закона и основни права в ЕП. Представители на групата са в момента у нас.

Още по темата

"В доклада се казва, че няма никакъв прогрес по отношение на борбата с корупцията по високите етажи на властта. Няма прогрес по подобряване на ефективността на разследванията. Критикува се независимостта на съдебната система. Няма прогрес по отношение на препоръките за върховенството на закона, направени в предишни доклади", отбеляза Йончева.

Служебните правителства не са проблем на държавата. Те са добър коректив при парламентарна криза. Тези конституционни промени се занимават с правомощията на президента и доколко има право да създава служебни правителства, изрази мнение тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase