"Ако ПВУ може да бъде предоговорен, значи териториалните планове също могат да бъдат предоговорени. Очаквам ЕК да върне тези планове. Прочетох ги, това не са планове, а нещо като литературно есе, където е описана ситуацията. Вътре няма конкретен проект. 250 страници, търсих нещо конкретно, но няма", заяви бившият министър на енергетиката Росен Христов в  Bulgaria ON AIR по повод настояването на миньорите и енергетиците териториалните планове да бъдат изтеглени.

"Има една таблица с имена на компании, които са заявили интерес да инвестират в различни направления в региона. Какво прави такава таблица в такъв план? Води до съмнения. Тази таблица запали искрата на всички тези протести, правителството мина в обяснителен режим. Трик ли е тази таблица или е грешка и липса на комуникация?", каза още гостът на Bulgaria ON AIR.

Бившият енергиен министър смята, че електроцентралите трябва да работят в определени моменти, а през другото време трябва да се поддържат работещи, за да имаме стабилност, докато намерим заместващи мощности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase