"Днес в една интернет медия председателят на парламента си призна, че съм прекрасен професионалист, че ме е освободил заради моя професионализъм. Твърди, че е заради оптимизиране на администрацията. Интересно е как може да оптимизираш администрация с основната дейност на органа, която той извършва. Много е тъжно", каза бившият председател на Народното събрание Ива Митева в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя бе уволнена от председателя на парламента Росен Желязков, който закрива и цялата дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" към парламента.


Закриването на Дирекция "Законодателна дейност и право на Европейския съюз" е фиктивно, а целта е да направят друга, смята Митева.

Още по темата

"Смешно е. Същата дирекция, която аз оглавявам, но с добавен "Парламентарен контрол". Хората в моята дирекция са повече, отколкото хора в другата дирекция. Явно са се притеснявали, че много знам, да не правя коментари. Почти всеки закон е противоконституционен. За първи път в този парламент се случи народни представители да си позволят да излязат и да заплашват експерти да не си превишават правата", подчерта тя.

Митева определи парламента като "театър със слаби актьори".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase