Снимка: БГНЕС
fallback

Протестираме, защото в Бюджета 2023 г. няма заложена нито една стотинка, нито един лев, за увеличение на заплатите в Националния статистически институт (НСИ).

Oще по темата
Това каза за Кремена Атанасова, председател на Синдиката на административните служите (САС) "Подкрепа“ към Конфедерацията на труда (КТ) „Подкрепа“.

Коментарът ѝ е във връзка с протеста на работници и служители от НСИ, които започнаха да се събират, за да изразят недоволството си и исканията си в София. Някои от протестиращите държат знамена на КТ „Подкрепа“ и фишове за заплатите.  

Атанасова каза, че още в началото на годината е внесено искането за увеличение на възнагражденията. От парламентарно представените партии също са заявили подкрепа.

 В един от фишовете, предоставени от служителите на НСИ, става ясно, че основната заплата на старши експерт е 1100 лв. Надя Сергеева, главен експерт, каза за БТА, че тя и колегите ѝ настояват за достойно заплащане и да се оцени трудът им. Силвия Венкова посочи, че заради ниското заплащане се губят квалифицирани служители.

 Протестът на служителите на НСИ днес бе подкрепен и от председателя на Института доц. д-р Атанас Атанасов. Той също излезе сред недоволните служители и заяви, че е солидарен с техните искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Многознайко

преди 7 месеца

До ПерниканецАман от неграмотниДа закрият и МС, и НС, и ПрезидентствотоИ накрая и държаватаВ едно с Перниканците

6

Многознайко

преди 7 месеца

До АнонименЩом чакат на вратата - да заповядат. В НСИ незаети работни места има колкото искаш. Ще се избият вече чакащите. Мечта им било да работят за под минималната работна заплата

5

Анонимен

преди 7 месеца

Хехе и защо им повишение нали точно според тяхната стъкмистика българите цъфтят та връзват.

fallback