Снимка: БГНЕС
fallback

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание. Представителите на синдикатите, бизнеса и правителството ще обсъдят новия размер на минималната работна заплата за страната от първи януари догодина.

Oще по темата
Предвижда се той да бъде 933 лева.

Съгласно разпоредбите на Кодекса на труда, минималната заплата за страната за следващата календарна година се определя в размер на 50 на сто от средната брутна работна заплата за период от 12 месеца, който включва последните две тримесечия на предходната година и първите две тримесечия на текущата година. Предлаганият от правителството размер на най-ниското възнаграждение, изчислен по новия механизъм, е 933 лв. от 1 януари 2024 г. Това е ръст от 153 лв. или близо 20 процента спрямо сегашния размер от 780 лв.

С промените в Кодекса на труда се предвижда изрично задължението в трудовия договор да се определя мястото на работата от разстояния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Maniaka

преди 6 месеца

До 20 номерАбе *** ***, хората умират от глад, всичко скача като пари, ти не си ли българин че пишеш срещу сънародниците си. Боли ме сърцето от такива като тебе, срам си

20

Анонимен

преди 6 месеца

18- Напълно си прав- ще я увеличат от 1 юли 2024г със задна дата. България с високи доходи- не вярвайте че инфлацията ще нарасне.

19

Анонимен

преди 6 месеца

минималната заплата е извинение лошият мат'рял да получава повече отколкото изработва всъщност. Има хора дето им 50 стотинки не струват, те реват най-много!

fallback