Снимка: БГНЕС
fallback

Нови шофьорски книжки за джипове и коли на ток и максимална скорост от 130 км/ч по всички магистрали в страните от Европейския съюз. Това е предложение на френска евродепутатка за подобряване на пътната безопасност. Темата беше коментирана в Нова Нюз от бившия шеф на КАТ-София Алекси Кесяков и Красимир Георгиев, председател на УС на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

Oще по темата

Според Кесяков се прави опит да се прокарват репресивни мерки срещу младите водачи. Той даде пример с изискването за управление на превозно средство над 1,8 тона, когато шофьорът трябва да е над 21 години.

По думите на Красимир Георгиев липсват подробности за тези предложения. "Нагледахме се и се наслушахме на фантастики и нереални неща, предложени от евробюрократи", заяви той. И акцентира, че преди е имало добра подготовка и качествени изпити. "Борим се за електронен контрол и електронизация на обучението на бъдещите водачи. Държавата упорито казва „Не”, коментира Георгиев. Според него това ще намали корупцията в сектора.

Той добави, че няма нужда от въвеждането на т.нар. шофьорска книжка - категория „B+”, за джипове и коли на ток, а ако автошколите имат желание, могат да осигурят часове конкретно на такъв тип превозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

буля

преди 7 месеца

Предлагам и граждански книжки за движение по тротоар,улица без тротоар,черен път и гора.Всички с отделни категории и цени.А за пресичане на зебра да има листовки.

6

ФлякФ

преди 7 месеца

Не харесвам големите електрически превозни средства. Харесвам едноместни и двуместни кабинкови триколки и четириколки.

5

Анонимен

преди 7 месеца

Да ограничат миксерите на 130км/ч фабрично, нас не ни дреме. А карането на 2 тонно А8 и 1тон Ситроен Ц3 с какво се различава? Освен че Аудито ускорява по-бързо, спира за по-кратко и не поднася толкова, колкото кошниците на Ситроен и Рено?

fallback