Снимка: Helpbook

Общ преглед
В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от град Пловдив по повод изграждането на южен обходен колектор, представляващ 12 км трасе и поразиите произтекли от дейността.

Ето ги и подробно описаните поредица от събития: "На 14.9.2023 г. изпълнителят по проекта демонстративно заяви, че спира работа, няма пари и иска индексации за целия проект. На обекта не се работи от края на август. От три дни се появяват не повече от 2 - 3-ма работника, за не повече от 3 часа. Подреждат някой от тръбите с питейната вода. Вкараха ги в загражденията на строежа, все пак достатъчно се препъвахме в тях цяло лято.

За определените етапи по обектите, и по конкретно за улица "Петър Стоев" 60, град Пловдив, линейни графици няма и надзорната фирма видимо не осъществява контрол.

Не е достатъчно да се затвори ямата. Обходните води ще извират от канализацията, докато нашият колектор не се свърже с централните колектори и от двете страни на обекта.

Подчертавам на обект улица "Петър Стоев" 60 не се работи видимо от края на август. Ямата с обходните води се пълни ли пълни. Разнася неописуеми миризми. Застрашава да се разлее по улиците при дъжд, да разнесе зараза, да компрометира питейната вода. От началото на проекта около година са извършени строително монтажни дейности на не повече от 2 километра от трасе дълго 12 километра, с краен срок за изпълнение - края на 2024 г.", пише в сигнала.  

В друг сигнал до ДНСК ни пишат следното: "Живеем на ул. „Св. Св.Константин и Елена“, с. Гара Елин Пелин. В съседен до мен имот се извършват строителни дейности от юли 2022 г. След подаден от мен сигнал (КВж-150/12.3.2023) включително и до областния управител се почисти улицата и се изхвърлиха боклуците причинени от изграждането на преградни стени. Благодаря на отдел Екология за положените усилия!

След като десетина дена монтираха скеле, сега дойде ред и на изолацията! Монтажниците работят с 10 см стиропор, който оформят с груби триони. Добре почистената улица в момента е пълна с найлони от опаковките, както и със стиропорени парчета. Тънък слой бели топчета покрива земята подобно на навалял сняг и само чака полъх на вятъра за да ги отнесе из съседните дворове!

Едва са започнали, няма и една десета от сградата да е налепена, а пространството наоколо прилича на зимна приказка! Какво ли ще стане, докато я довършат? Така ли биха работили, ако договорът им беше за изолация на Министерски съвет например?

Още от самото начало на строителството незаконно се прегради улица "Европа", която сега прилича на кошче за отпадъци. Както знаете, задължително е обектът да има плътна ограда, както и предпазна мрежа около скелето, която да не позволява отпадъци да падат наоколо. Такива няма! Уважаеми госпожи и господа, моля да да извършите проверка на място и сами да се уверите за замърсяването, което причиняват строителните дейности!"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар