Снимка: БГНЕС
fallback

Народните представители приеха промените в Кодекса на труда на второ четене. Окончателно бяха приети измененията, с които отпада хартиената трудова книжка, предаде репортер на БГНЕС.

Промените ще влязат в сила след една година. През това време се предвижда НАП да надгради регистъра си като в рамките на тази година работниците ще продължат да представят хартиената си книжка пред работодатели и институции.

Oще по темата

С промените се създава електронен регистър на заетостта, поддържан от Националната агенция за приходите (НАП), в който ще се вписват всички данни от трудовата книжка. По този начин работещите ще имат пълен достъп до трудовото си досие, а работодателите ще могат да автоматизират вътрешни процеси чрез системи за управление на човешките ресурси, като автоматично изпращат данни към регистъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

@@@

преди 7 месеца

Ако спре ел захранването за примерно месец , та да се скапе всичкото сървър, най-малкия проблем ще ви е трудовата книжка.

33

Крико

преди 7 месеца

Кога ще премахнем нотариусите при покупко-продажба на мпс и ще спрем да регистрираме коли в кат каткто в нормалните държави.

32

Анонимен

преди 7 месеца

Е, поне още 40 години ще останат хартиените трудови книжки, заради стажа преди 2000 година.

fallback