Снимка: Градината на света

Христо Стоичков, кметът Тодор Попов и зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова официално откриха "Градината на света" на церемония в Пазарджик. Заедно с тях бяха олимпийските шампионки по плуване - Таня Богомилова, и по карате - Ивет Горанова.

Идеята за градина с дървесни и растителни видове от цял свят е на ръководството на Община Пазарджик и се реализира с подкрепата на посланици, консули и други дипломати в България.

В края на 2022 година проектът получи благословията на папа Франциск, след като кметът на Община Пазарджик Тодор Попов го запозна с инициативата и му подари златен житен клас – символ на Градината на света.

Стотици жители и гости на града присъстваха на събитието.

Великият лекоатлет Карл Люис ще открие своя специален кът в “Градината на света” по-късно днес отново в компанията на кмета Тодор Попов и Христо Стоичков. 9-кратният олимпийски шампион имаше технически проблем с един от трите си полета на път към България, което го забави с няколко часа.

Самият Стоичков преряза лентата на специалния свой кът, който е под формата на №8 и е засаден с избрани от него растителни видове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase