fallback

Общ преглед
Хиляди българи пристигнаха във Велико Търново, за да отпразнуват тържествено Деня на Независимостта – 22 септември. Честванията започнаха рано сутринта с празнична Света литургия на Великотърновския митрополит Григорий в църквата „Свети 40 мъченици”.

След това бяха осветени бойните знамена на НВУ “Васил Левски” и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.

По традиция във Велико Търново беше прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 г. цар Фердинанд провъзгласява българската независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 месеца

Дядото Владика,на същия този ден,когато България скъсва с Руската православна църква начело с евросектантите у нас???Къде си вяра,ти любов народна,къде разпалваш искра тъй безродна???Къде ви е православието,попове???Защо никой не се противопостави на иноверците на Запада и сатанизма на Америка?Къде сте богослови факултетни???Независими ли сте от зависимостта на католическия запад или сте икуменисти???С кого се сродявате,след като Украйна забрани славянския шрифт?

32

аз

преди 7 месеца

ДС се бори против православието.

31

1263

преди 7 месеца

Зържавата ни от 1300 години се нарича България. Срещу нея се води непрекъснато война, за да ий ес отнеме историческо минало или духовни ценности! Това е и смисълът на соченето с пръст - този архиереи бил агент на ДС, другият -не знам си какъв. Днес борбата е за православието и на това трябва да се противодейства!

fallback