Снимка: БГНЕС
fallback

Хидроинженери започват обследване на двата язовира в района на Царево - малкият над Лозенец и големия - над къмпинг Оазис. Те събраха огромно количество дъждовна вода по време на бедствието.

Стените на водоемите са повредени, а експертите ще търсят причините за това и ще набележат стъпки за реновирането им. На база на изготвения анализ общината ще поиска и средства от държавата за ремонт на съоръженията.

Язовирите бяха изпразнени след бедствието, но сега специалистите трябва да преценят от какъв ремонт се нуждаят съоръжението и колко ще струва.

Огромното наводнение в района на Царево отне 4 човешки живота и причини големи материални щети. Бедственото положение беше удължено със седмица. Водата в района все още не е годна за пиене.

На този фон част от пострадалите се опитват да възстановят имотите си от нанесените щети. Частичното бедствено положение в общината беше удължено със седем дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 7 месеца

Дръндарския пандизчия хидроинджинерин,долетя ли с летящата чиния?

4

Анонимен

преди 7 месеца

Тамън - още 2000 комунистически язовира да се проверят и няма да треперим за нищо.

3

Анонимен

преди 7 месеца

Как по конкретно са повредени стените на водоемите ? Да не би да са се скъсали и да са наводнили Царево ? Истински журналисти имаме бе. Ни една пиктчура на язовирите.

fallback