Снимка: БГНЕС

Плажът Силистар остава откъснат след наводнението по Южното Черноморие, заради разрушения мост. Продължава разчистването в засегнатите селища и къмпинги. Все още обаче е опасно да се влиза в морето.

Въпреки призивите към гражданите да не влизат в морето, днес отново имаше смелчаци, които се опитаха да се изкъпят. Разчистването в района на Царево продължава, след като наводнението донесе много боклуци и кална маса.

В едно от най-засегнатите от бедствието странджански села - Кости, багерите продължават да разчистват дерето. Там вече е минала и комисията, която описва щетите на пострадалите хора. Предстои и втори оглед. Пети ден обаче водата от чешмите не е годна за пиене, съобщават от БНТ.

"Все още е негодна, взети са проби. Чакаме да излязат резултатите, за да знаем какво да правим, но вода е осигурена достатъчно на населението. Почти всеки ден ни зареждат с вода, с хранителни продукти, с всичко. Продоволствията са ни добре", каза Антон Ангелов - кмет на село Кости.

По информация на РЗИ-Бургас утре се очакват да излязат първите проби. След това, поне още няколко дни водата няма да може да използва за битови нужди, тъй като предстои и хлориране.

С наближаването на първия учебен ден БНТ проверява какво е състоянието на училищата в Царево и региона и каква е готовността да посрещнат учениците в класните стаи.

"Животът си тече, въпреки кризите, които ни заобикалят. Община Царево не е спирала да работи във всяка една посока. Факт е, че подготвяме и предстоящите избори. Факт е, че подготвяме и всичко онова, което се случва около нас - първият учебен ден е много важна тема. В постоянен контакт съм с директорите на училищата. Абсолютно никакъв проблем няма. Очакваме децата на 15 септември. Учебната година ще започне нормално", увери Георги Лапчев - кмета на община Царево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase