Снимка: БГНЕС
fallback

Замърсяването по Черноморието в засегнатите от наводненията райони не е тежко, то е нормално след буря. Предполагам, че за няколко дни ще се успокои, каза пред журналисти в парламента министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по повод бедствието на територията на Царево. Обилните валежи в района доведоха до наводнения и сериозни материални щети, има и жертви.  

Разбира се, има замърсяване в резултат на наводненията, посочи Попов. По думите му това са временни замърсявания и нивата им се оценяват в момента, а отговорните институциите следят ситуацията. Проверяват се информации в социалните мрежи за изхвърлени предмети, „за вероятни зауствания“, каза още министърът. Той добави още, че хората не трябва да влизат в морето, а водата да се използва само за битови нужди.

На въпрос има ли изсичане и дали това е причина за наводненията, Попов отговори: „Не, не е причина. Изсичания има, да“. /БТА, Борислава Бобиновска/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 месеца

Нещо в заглавието не е наред, но ние свикнахме вече .

23

Анонимен

преди 8 месеца

Здраво отричат проблемите, замитат ги кротичко. Значи нищо няма да направят за подобряване на условията за морски туризъм и живота на местните. Само сезонът ги интересува, паричките - това е. Още един бизнес ликвидираха.

22

Анонимен

преди 8 месеца

Са се виде че асВалто и при ГЕРБ и при ПъПърасите е с еднаква дебелина на която й липеват три дебелини.

fallback