Снимка: БГНЕС
fallback

Презастрояването е голям проблем, тъй като блокира пътя на дъждовната вода към почвата, където част от нея може да бъде погълната. Според него изсичането на горите също спомага за забавяне на тези процеси. Това обяви клматологът Валентин Симеонов пред Нова Нюз и нейния ефир.

Oще по темата

„Екстремните явления нарастват, наводнението в България е по-слабо, спрямо тези в  Гърция и Испания. Една от причината е блокирането на нормалното движение на циклон и антициклон”, посочи специалистът.

Той уточни, че явленията не могат да бъдат предвидени толкова лесно, защото обхващат много параметри и кратковременното предвиждане е сложно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 месеца

Нормалните българи от над 15-20 години спряха да ходят на море в България, но има и други, които ходят и хотелите продължават да се множат.

26

Анонимен

преди 8 месеца

По ирония на съдбата едната от жертвите е ръководителят на местния съд. Дали не е знаела за всички незаконни строителни дейности, които запушват деретата и реката? Дали е получавала пари под масата за теьзи дейности? Ония отгоре да я съди. Аз не съм в позиция да го правя. Само задавам въпроси...

25

Анонимен 11

преди 8 месеца

22 преди известно време,имаше такъв дъжд,и по прехвалената Северна тангента на експерта по строителство на магистрали,плуваха с кану.

fallback